Město Douz bude v prosinci opět slavit, bude se konat Mezinárodní festival Sahary - Aktuálně o Tunisku | Co se děje v Tunisku

tunisko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Město Douz bude v prosinci opět slavit, bude se konat Mezinárodní festival Sahary

Douz je město v centrálním Tunisku, známé jako "brána do Sahary". V předchozích časech tvořilo důležitou zastávku na tzv. Trans-saharské cestě. Dnes je vnímáno jako cíl pro turisty, kteří mají zájem o to, aby se stalo výchozím bodem pro jejich pouštní výpravy na velbloudech, motocyklech nebo čtyřkolových vozidel. Zcela jinak tomu je ale v období od 22.do 25. prosince 2012, kdy město Douz hostí Mezinárodní festival na Sahaře.
FESTIVAL INTERNATIONAL DU SAHARA DE DOUZ je čtyřdenní oslava tradiční pouštní kultury. Festival
(koná se každoročně v listopadu nebo v prosinci) je festivalem o zvycích a tradicích kočovných pouštních lidí, který nabízí tradiční hudbu, tanec, čtení poezie, velbloudí závody a zápasy, dostihy nebo závody pouštních psů, tzv. salugis, což je obdoba více známých závodů chrtů. Tento bohatý a originální kulturní festival, který se nese v příjemné atmosféře, je zaměřen převážně na život beduínů. Součástí festivalu jsou také konference, na kterých se i s mezinárodními hosty diskutuje nad tématy týkající se moderního světa. První festival, nazvaný Camel festival, se konal již v roce 1910, tedy v době, kdy Tunisko ještě bylo pod francouzskou vládou. Proto se Mezinárodní festival Sahara Douz stal v zemi nejstarším a také nejznámějším festivalem. Za založení festivalu se hlavně zasloužil M'hammed Marzougui, který celý svůj život zasvětil k tomu, aby si lidé uvědomili a ocenili kočovný způsob života a tradic. Od té doby se každý rok na čtyři dny tisíce lidí, většinou z celého Tuniska, setkávají v Douz. Hlavní události se konají na stadionu H'naiech, před pouští obklopenou stany beduínů. Ve večerních hodinách skupiny z hostujících zemí, recitují poezii, tancují a zpívají populární písně. V současné době se festival stal důležitým lákadlem a turistickou akcí, které se účastní novináři z celého světa, následovaní kameramany, a díky nim hraje Douz důležitou roli na globální mapě, čímž si udržuje inteligentní rovnováhu mezi tradicí a technologií. Douz je domovem také Muzea Sahary, které prezentuje tradiční kočovnou pouštní kulturu lidí, kteří nyní už většinou žijí usedlý život ve městě.

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje