Každý rok hostí Tozeur pět dní trvající festival International Festival of the Oasis - Aktuálně o Tunisku | Co se děje v Tunisku

tunisko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Každý rok hostí Tozeur pět dní trvající festival International Festival of the Oasis

Tunisko je domovem jednoho z nejslavnějšího světového festivalu pouště a je atraktivní rekreační destinací pro tuniské a mezinárodní návštěvníky, kteří hledají dobrodružství, zábavu a objevování autentické arabštiny a berberského života v kosmopolitním prostředí. Mnoho měst a vesnic v Tunisku nabízejí během roku, více či méně pravidelně, mnoho festivalů. Zřejmě ten nejznámější se koná v Douz, chceme-li se omezit na jih země. Trochu méně známý, o to více však zajímavý, se bude konat od 25. do 30. prosince 2012 v Tozeur (oáza a město na jihozápadě Tuniska a největší město v regionu Djerid) a jeho jméno zní: Festival International des Oasis.
Každý rok po sklizni se v Tozeur, které je považováno za centrum "pouštního cestovního ruchu", koná
pětidenní Mezinárodní festival oázy, který nabízí hudební vystoupení, tradiční folklorní tance místních a
mezinárodních skupin, koncerty, divadelní hry, pouliční zábavu, průvody, populární soutěže v poezii, jídlo, vyprávění příběhů, rekonstrukce tradičních obřadů, prodej výrobků tradičních řemesel, velbloudí závody anebo výstavy a projekce, které jsou také součástí slavností. 33. ročník Festival International des Oasis de Tozeur prostě líčí životní styl a tradice obyvatel Djerid a tvoří "otevřené okno", z kterého můžete vidět civilizaci, kulturu a historii regionu Djerid. Cílem festivalu je zachovat kulturní dědictví tak bohaté a rozmanité pro region oázy Djerid, podpořit rozvoj cestovního ruchu v regionu a posílit své postavení a v rámci hospodářské konsolidace a regionální ekonomiky mobilizovat potenciální lidské a přírodní prostředí. Tato strategie se zaměřuje především na zemědělství a původní řemesla. Zvláštní pozornost je věnována geniální závlahové metodě, neboť je známo, že oáza je domovem pro více než 200 000 palem o rozloze více než 10 čtverečních kilometrů. Stojí za zmínku, že pověst festivalu hraje také velmi důležitou roli v obnově kulturní turistiky a aktivně přispívá k posílení cestovního ruchu, čímž přitahuje velké množství návštěvníků zejména ze zahraničí.

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje