Pořádání Mezinárodního knižního veletrhu Foire Internationale du Livre de Tunis již zná své nové datum - Aktuálně o Tunisku | Co se děje v Tunisku

tunisko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Pořádání Mezinárodního knižního veletrhu Foire Internationale du Livre de Tunis již zná své nové datum

Parc des expositions du Kram v Tunisu se stal domovem Mezinárodního knižního veletrhu Foire
Internationale du Livre de Tunis
, který se vždy konal na konci dubna každého roku. Letošní rok se však konat nebude jako obvykle. Datum konání veletrhu bylo změněno na podzim, potvrzené datum jeho pořádání zní: 2. - 11. listopadu 2012. Toto oznámení přichází poté, co tak rozhodl na základě studie na toto téma ministr kultury Mehdi Mabrouk na konci pracovního zasedání se zástupci zúčastněných stran v knižním sektoru: Unie vydavatelů, Ligy spisovatelů, Odborů spisovatelů v Tunisku a Svazu tuniských spisovatelů, knihkupců a distributorů.
Mezinárodní knižní veletrh Foire Internationale du Livre de Tunis je skutečně velká kulturní událost, která přitahuje desetitisíce návštěvníků, a na kterou netrpělivě čeká mnoho vydavatelů, knihkupců, distributorů a zejména nadšenců knih. Veletrh nabízí nejen platformu pro výměnu a dialog mezi vydavateli, ale můžete si zde prohlédnout a především přečíst ty nejnovější publikace. Program veletrhu a návrh osnovy jsou sice ještě ve fázi vývoje, ale dle vyjádření ředitele Národní knihovny, nebude mít letošní, již 29. ročník veletrhu, žádný zásadní slogan. Pro tento rok se bude vedení veletrhu snažit, aby nedošlo k jeho využívání z politických či náboženských důvodů. Kromě výstavních stánků knih, které budou zahrnovat nejnovější zprávy, bude veletrh zahrnovat také celou řadu seminářů a diskusí u kulatých stolů, zejména na témata týkající se oboru vydávání a distribuce. Odborníci se budou orientovat na mládežnickou literaturu, vzhledem k počtu mladých lidí v této zemi. Tento typ je totiž méně prosperující literární tvorba v Tunisku. A zájem o tento aspekt literatury je na svém místě. Mezi další aktivity bude patřit setkání s autory a velkými postavami světové literatury. Seznam dosud ještě nebyl zveřejněn, ale určitě se dočkáme velkých překvapení. Chybět ani nebude výstava fotografií z velkých postav tuniské literatury, politické diskuse na téma přechodu k demokracii s arabskými hosty nebo velmi oblíbené čtení a animace pro nejmenší diváky. Více informací naleznete na webových stránkách: http://www.foiredulivre.nat.tn.

Místo konání:
Parc des expositions du Kram
2015 Le Kram, Tunis, Tunisko
* Tel.: 216 71730111 - 71731111
* Fax: +216 71 730 666 

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje