Nezapomeňte při svých toulkách Tunisem navštívit proslulé muzeum Bardo... muzeum starověké mozaiky - Aktuálně o Tunisku | Co se děje v Tunisku

tunisko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Nezapomeňte při svých toulkách Tunisem navštívit proslulé muzeum Bardo... muzeum starověké mozaiky

Národní muzeum Bardo (Musée national du Bardo), v arabštině المتحف الوطني بباردو , je největší tuniské muzeum a po Egyptském muzeu v Káhiře také druhé největší v Africe. Zároveň se jedná o jedno z nejvýznamnějších muzeí v celém Středomoří.
Muzeum, které se nachází v harému tehdejšího panovnického paláce bylo založeno roku 1882 a v květnu
1888 mohli jeho sbírku shlédnout první návštěvníci. Sbírky muzea Bardo se rozkládají ve třech patrech, ve třiceti čtyřech výstavních sálech a jsou tématicky rozděleny do šesti různých oddělení. Nejznámější sbírka, která muzeum Bardo proslavila, je kolekce antických mozaik, která je jedna z největších na světě. Většina z nich jsou však jen fragmenty, kompletních mozaik zde naleznete opravdu jen málo. Všechny jsou totiž ponechány tak, jak byly nalezeny, pro zachování své autenticity. Tyto antické mozaiky však samozřejmě nejsou jediným lákadlem. Obsahuje také velkou sbírku římských mozaik a jiných starožitností ze starověkého Řecka, Tuniska a z islámského období. Patří sem i některé pohádkové fosílie, sbírka neolitické keramiky a především impozantní skalní rytiny, obrazy koní, elegantní měděné konvice na čaj, vyřezávaný a malovaný dřevěný nábytek. Zobrazuje tak objekty od prehistorických artefaktů až po moderní šperky.
Bardo muzeum se nachází asi 4 km od centra města Tunisu, poblíž archeologické lokality Kartágo, v paláci Beys, který byl postaven na konci 17. století jako venkovské sídlo tuniského prince.

 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje