Jeďte do překrásného města Bizerte. A nejlépe v květnu - bude tu festival jídla - Aktuálně o Tunisku | Co se děje v Tunisku

tunisko-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Jeďte do překrásného města Bizerte. A nejlépe v květnu - bude tu festival jídla

Na severním pobřeží Tuniska najdete přístavní městečko Bizerte - jedno z nejstarších tuniských měst a poslední město, které opustili Francouzi poté, co si Tunisko vydobylo nezávislost. Na tomto  místě vládne jiná atmosféra než v ostatních tuniských městech a vesnicích, Bizerte dosud neopustil duch kolonialismu a evropský prvek je tu stále přítomen.

Město postavili v roce 1000 př.n.l. Féničané a jeho historie je stará skoro jako dějiny samotného Tuniska. Přístavní městečko stejně jako zbytek území procházelo více či méně příznivými obdobími vlády různých národů a rozmanitost kultur je tu pořád patrná.

Vzhledem k tomu, že se Bizerte nachází na severu země, není zdejší podnebí tak suché a příroda je tu mnohem rozmanitější. Městečko s překrásnou architekturou obklopují bohaté lesy a úžasné scenérie, takže turisté se tu dostatečně nabaží nejen historie, ale i překrásné přírody.

Jestli plánujete do Bizerte vyjet a potrpíte si na dobrou kuchyni, načasujte váš výlet na konec května. Od 28. do 30. května tu proběhne festival jídla, kterého se zúčastní prvotřídní kuchaři z celého středomoří. Letošním tématem přehlídky bude pasta  -  šéfkuchaři z Francie, Itálie, Španělska, Turecka a mnoha dalších zemí předvedou své umění v přípravě těstovin.

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje